Royal Astro Studio

Dnevni tranzit Meseca donosi promene

Mesec je nebesko telo najbliže zemlji i najviše utiče na naše raspoloženje. Kako ćemo reagovati u raznim situacijama najviše zavisi upravo od tranzita Meseca jer se u jednom zodijačkom znaku zadržava 2,5 dana. Tokom samo jednog dana menja položaj u odnosu na planete u našem natalnom horoskopu i u odnosu na trenutni položaj planeta.Nijedan tranzit Meseca nije isti, iako tokom 28 dana preće ceo zodijački krug, kod svakog prelaska preko zodijačkih znakova drugačije će se refletovati i na onaj preko koga prelazi i na druge zodijačke znake. Tokom 28 dana njegovog tranzita preko svih zodijačkih znakova, Mesec će napraviti brojne aspekte kako sa brzim ( Sunce, Merkur, Venera) planetama tako i sa sporim ( Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton) i sa brojnim asteroidima,

Tranzitirajući preko zodijačkih znakova uvek u drugoj fazi ( mlad, u prvoj ćetvrti, rastući, pun, opadajući, u poslednjoj ćetvrti, u najtamnijoj fazi) inicira drugačije reakcije kako kod žena tako i kod muškaraca. Iako se smatra tzv.ženskom planetom i ima većeg uticaja na žene s obzirom da utiće i na hormonski status, na zadržavanje vode u organizmu, na nesanicu ili pojačanu potrebu za snom, Mesec ima podjednako veliki uticaj na muškarce jer aktivira njihovu animu tj. ženski aspekt njihove priorode zbog ćega oni osetljiviji, nervozniji, nesigurniji, neodlučniji ili bolećiviji, takoće su pod uticajem Meseca. Kod analize uporednih horoskopa pozicija Meseca govori mnogo o svakom pojedincu i u horoskopu muškarca i u horoskopu žene.

Tranzit Meseca preko Jupitera ili Venere npr. može doneti dobitke na lutriji, povećanje prihoda, egzaltiranost, potrebu za ljubavlju ali i za hranom, doko prelazak preko Marsa,Saturna ili Urana, Plutona, može podstaći negativna sećanja iz prošlosti, potrebu za raspravama, raščišćavanje emotivnih dilema i sukobe unutar porodice ili među ljubavnim partnerima.Mesec je ćesto simbol žene, majke, sestre, ćerke a njegov aspekt unutar ličnog horoskopa ili u tranzitu sa Crnim Mesecom Lilitom, simbolom erotskih moći, zloupotrebe erotike, jakih nagona, suparnica ili tajnih ljubavi, može doneti prilično komplikovan ljubavni život ili iznenadnu ljubavnu vezu.

Mesec ima veze sa stambenim prostorom, sa ishranom, podsvešću, našim snovima, putovanjima, novcem, nekretninama, smislom za biznis, osećanje patriotizma, odanost, a u određenim znacima i aspektima donosi promene raspoloženja, mentalne bolesti, emocionalne krize.

JH.

Početna