Royal Astro Studio

Kada treba započeti vezu, stupiti u brak

Početak veze, početak braka sa astrološke tačke gledišta

Zvezde utiću na sve pa i na početak emotivne veze i braka i određuje kvalitet odnosa para. Sa crkvene tačke gledišta u pravoslavnoj verzi, ne treba sklapati brak u vreme posta.  Gledano sa astrološke tačke gledišta postoje datumi na koje ne treba započinjati vezu niti ulaziti u brak.

To su sledeći dani:

-Kada je pomraćenje Sunca ili Meseca, period izmeću ove dve pojave ne donosi sreću, može doći do velikih rasprava para pa čak i do neplodnosti.

– Kada je Mesec u najtamnijoj fazi pred pojavu mladog Mesca ili u vreme poslednje Mesečeve četvrti, kada ide od poslednje četvrti ka mladom Mesecu.

– U vreme mladog Meseca u ljudskom znaku, Vodolije, Blizanaca ili Device jer donosi mnogo mešanja sa strane, nesuglasice, naročito ako je „napadnut“ od strane Marsa, Urana, Saturna.

– U vreme kada je konjukcija Marsa i Neptuna, može doći do fizičkog nasilja u porodici, jedno od njih dvoje može biti sklono finansijskim malverzacijama.

– U vreme konjukcije Meseca i Marsa, naročito ako su ove dve planete u Škorpiji, Raku ili Jarcu. Ako su u Vagi može doći do preljube u braku,ako su u Biku do rasprava oko novca, ako su u Ovnu do preterane dominacije jednog od partnera, previše zahteve supruge. Ako su u Ribama, muškarac je slabić, sklon alkoholu. Ako su Mesec i Mars u Strelcu,oboje su skloni flertu a u Devici previše posvećeni poslu. Ako su u Lavu, ljubomorne scene su na pomolu.

– Tranzitni Uran će tokom sledećih nekoliko godina donositi potrebu za slobodom tako da oni koji žele da stupe u brak ne treba to da čine u vreme kada Sunce prelazi preko srednjih stepeni Raka, Vage ili Jarca. Napet aspekt Urana  sa Plutonom donosi probleme parovima koji su ambiciozni i koji ne žele da usklade svoje karijere i porodični život. Ovo se posebno odnosi na Vage, Ovnove, Jarčeve i Rakove tako da treba dobro da razmisle kada žele da stupe u brak.– U brak ne treba ulaziti kada je Venera u konjukciji sa tranzitnim ili natalnim ( u horoskopu bilo kog partnera) Saturnom, Uranom ( sklonost preljubi), Plutonom ( jake strasti, ljubomora).

– Brak sklopljen u vreme retrogradnog Merkura donosi mnogo rasprava ni oko čega i ako je Merkur u horoskopu jednog od partnera u konjnukciji sa Saturnom, Plutonom, Uranom ili Marsom, ne treba sklapati brak ako obrazuje opoziciju sa nekom od ovih planeta.

Čak ni najpovoljniji datum sa astrološke tačke gledišta ne može da ublaži značajnije eventualne loše aspekte u uzajamnih horoskopima. Jedan od razloga zbog ćega se velike ljubavi završavaju razvodom je upravo pozicija planeta u ličnim horoskopima koja je verovatno nesihnronizovana u uzajamnim horoskopima. Kada u tranzitu planete ljubavi budu aktivirane u horoskopu oba partnera, dogodi se ljubav ili strast koja se ćesto doživljava kao velika ljubav. Nakon prolaska tranzita planeta koje su dovele do strasne veze, čak i ako su u pitanju spore planete zbog ćega veza može da potraje i godinama kad tad će se aktivirati, tranzitom uglavnom Urana ili Plutona često i Saturna loši uzajamni aspekti i tada dolazi do problema u vezi tj. Braku.

U horoskopima koji daju nadu da bi veza ili brak mogli opstati treba obratiti pažnju kada se sklapa brak.

Povoljni periodi za sklapanje braka

Kada su Sunce, Mesec, Venera ili Mars u dobrom aspektu sa Jupiterom.

Konjukcija Jupitera i bilo koje od ovih planeta osim sa Marsom donosi takoće dobre šanse za brak.

Sunce i Mesec u trigonu sa sporim planetama, ponekad i napet aspekt može doneti zajednički uspeh ako su Sunce i Mesec dobro aspektovani u ličnim horoskopima.

JH.

Početna