Royal Astro Studio

Zašto je leto period burnih ljubavi

Kako god se analizira, sa stanovišta klasične astrologije, numerologije, kineske astrologije ima opravdanja i objašnjenja zašto je leto kao stvoreno za nove veze i ljubavi.

Leto počinje u vreme vladavine znaka Raka koji teži zajedništvu, braku, veoma mu je važno da bude emotivno ispunjen iako ume da bude sam, ne teži da po svaku cenu bude u vezi ipak Rak voli da ima partnera. Rakom vlada Mesec, koji  upravlja našim raspoloženjem, donosi promenljivost, preteranu osetljivost, dominaciju žena. Na Raka imaju uticaja i dve planete hedonizma, Venera i Jupiter tako da nije čudno što u toku vladavine znaka Raka mnogi imaju potrebu da idu na odmor, posebno na more ( kojim vladaju Mesec i Neptun- trenutno izuzetno jak u Ribama). Od 22/23.jula kreće vladavina znaka Lava kojim vlada Sunce i to je period kada ljudi imaju potrebu za druženjem, novim kontaktima, sportom, sklapanjem veza,flertom. Dominacija muškaraca zbog čega žene treba da budu strpljivije do 23.avgusta. Poslednji letnji mesec pod uticajem Device do 23.septembra kada se sumiraju utisci, analiziraju događaji i kada se ljubavi pristupa mnogo racionalnije jer je Devica pod vlašću Merkura. Ako je brzopleto ušla u vezu tokom vladavine znaka Lava, lako može da raskine  u septembru ako ga partner previše ograničava.

Numerološki gledano tokom letnjih meseci vladaju Venera preko Šestice, Uran preko Sedmice, Mars preko Osmice ( VI, VII, VIII i IX) mesec u godini).Venera u junu i julu u konjunkciji sa Mesecom donosi romantično raspoloženje u ljubavi, Uran donosi nagle odluke, iznenadna poznanstva, iznenadne ljubavi ali i rastanke jer je numerološki gledano to kao konjunkicjia Urana i Sunca koje vlada Lavom dok su u avgustu dominantni Mars i Sunce i Mars i Merkur- moguće rasprave, nerazumevanje, ljubomora koja se nastavlja i u  septembru jer vlada konjunkcija Merkura, Plutona i Neptuna. Mnogi se tada rastaju u afektu.

Letnji kineski znaci-Konj, Ovca, Majmun i delimično Petao

Kineska astrologija ukazuje takođe na strastveno leto jer ono počinje pod uticajem Konja, svake godine u to vreme a to je vatreni znak i nepovoljan za žene jer su previše zahtevne i dominantne, zatim nastupa vladavina Ovce koja je romantična, nervozna, vredna i pomalo neshvaćena, traži pažnju i zatim vladavina Majmuna koji je sklon krajnostima od velike ljubavi do tuge, povlačenja u sebe, naglih odluka. Krajem leta vlada Petao koji je racionalan i donosi mogućnost stabilizacije odnosa, pokazuje razumevanje i strpljenje. Praktičan znak koji uliva poverenje partneru.

J.Holclajtner

Početna

Photo by:http://comodejar.info