Royal Astro Studio

Test 4 sobe

Naizgled bezazleni test otkriva mnogo o vama. Nemojte pokušavati da sebe predstavite u što lepšoj boji prilikom testiranja jer je u vašem interesu da date što ta?nije i iskrenije odgovore.

VRATA RAZLIČITIH BOJA

Uzmite hartiju i olovku i zapišite kojim redosledom biste otvarali vrata koje su

–         plave, bele, roze i crne boje.

Potrebno je da napšite što je moguće brže, ne razmišljajući i dvoumećei se, boju vrata kroz koja biste prolazili i šta vidite iza svakih vrata.

Redosled vrata kroz koja prolazite ukazuju na prioritet koji dajete onome što vrata simbolizuju.

Vrata plave boje –govore o vašem stavu o ljubavi. Najčešći odgovori su – kupatilo, bazen sa vodom, more, dečija soba. Otovreni prostori, u vidu plaže, mora i sl. govore o potrebi za snažnim emotivnim doživljajima o romantičnoj prirodi, sposobnosti da pružite mnogo ljubavi ali isto toliko oćekujete za uzvrat. Bazen sa vodom i kupatilo ukazuju na potrebu za intimnim doživljajima, potrebi da možda sperete sa sebe osećanje krivice. Dečija soba iza plavih vrata nagoveštaj je potrebe za porodicom kao emotivnim utočištem i nema mnogo erotskog nagoveštaja u sebi. Bilo koji deo odeće plave boje ili uniforma, predstavljaju sliku koju imate o sebi ako je odeća vaša ili o partneru tj. partnerki ako je uniforma u pitanju.

Vrata bele boje i ono što vidite iza njih simbolizuje vaš odnos prema smrti. Mnogi vide bolnicu, lekare, što nije loš predznak jer sugerira vaš osećaj da ima ko da vam pomogne u slučaju bolesti ali i da poistovećujete bolest i smrt, zapravo paničan strah od bolesti. Mnogi ne mogu da zamisle ništa iza belih vrata što znači da nemaju jasno izgraćen odnos prema smrti ili je negiraju. Žene koje vide venčanicu, dečiju sobu ili posteljinu, imaju strah od obaveza jer smatraju da će brakom staviti tačku na svoj život, oćekuju monotoniju u braku ili ako su već supruge i majke, osećaju se iscrpljeno i bezvoljno.

Vrata roze boje simbol su sećanja na detinjstvo. Većina ispitanika vidi lepo urećenu sobu,punu igračaka, lepih dekorativnih predmeta, butik odeće, i to sugerira da ste u detinjstvu bili zaštićeni, imali osećanje sigunosti. Ako vidite spavaću sobu ili ljubavni par, neka ljubav vam je ostala u sećanju kao neostvareni san.

Vrata crne boje govore o vašem stavu prema seksu. Neverovatno je šta sve ispitanici ne napišu da vide iza ovih vrata, od tunela, ( tipično Frojdovskog simbola erotičinosti) do rudnika, podruma, labaratorije za nuklearna istraživanja, tamne noći u šumi, klavira.Sve što ima veze sa ograničenim prostorom, naročito ako u vama izaziva strah ukazuje na mnogo nerealizovanih želja u sferi erotskog života i zatvaranja u sebe, nemogućnost da svoje frustracije podelite sa partnerom.Tama i mrak govore takoće o nesnalaženju u erotskom životu a klavir ili bilo šta što ima veze sa umetnošću govori da posedujete veliki ljubavni kapacitet i spremni ste na nove doživljaje.

Početna