Royal Astro Studio

Ima li rešenja za ljubavni problem

 

Mnogi pitaju astrologe kako da reše ljubavni problem. Kada počnete da im objašnjavate njihov karakter, temeprament, emotivni kapacitet, uvek je kriv onaj drugi.Normalno je da se projektuju želje na onog drugog koji treba da ih ispuni.Očekivanja su uglavnom velika. Astološki gledano to je teško izvesti ako žena ima jak Mars u opoziciji sa slabim Marsom u horoskopu muškarca. ćesto se kod muškaraca koji imaju Mars u Raku ili Vagi ( slaba pozicija ) pojavljuju i elementi depresije ili pokušaji da se to stanje prevaziće ( droga, alkoholizam, verski fanatizam ) ali oni mogu biti i uspešni u umetnosti, sportu, mogu kanalisati svoju energiju koja je prvenstveno emotivne prirode i razrešiti svoje komplekse kroz rad.  Retko će se naći u horoskopu muškarca sa slabim Marsom  da postoji jaka volja ali tada mogu da se oćekuju dobri rezultati. Muškarac sa Marsom u Raku da bi prevazišao momente slabosti mora da ima naglašen znak Ovna ili planete na kraju Device ili na početku Škorpije,Jarca, koje će ga aktivirati. Tada su napeti aspektu ( kvadrati) podsticajni. Veza u kojoj muškarac ima Mars u Raku a žena u Jarcu osućena je na propast ili bar na veliki kompromis od strane muškarca da bi veza opstala jer žena sa Marsom u Jarcu, do te mere je okupirana sobom, njen ego je toliko jak, njena ambicija je velika i ona s pravom oćekuje da joj muškarac sa Marsom  u Raku izlazi u u susret. Mars u Jarcu je prejak da bi autoritativnost takve žene ostala neprimećena. Ako je podržan dobrim aspektima od strane Venere, Jupitera, Sunca, Meseca, žena može da svoju pažnju i energiju, potrebu za eksponiranjem zadovoljni kroz profesiju ali ako se to ne dogodi,žrtva je ona oosba koja ima neku planetu u Raku u opoziciji sa njenim Marsom, pa čak i da ne pravi opoziciju, dovoljno je da postoje neke planete u znaku Raka. To znači da ako majka, sestra, ćerka, sin, saradnik/saradica imaju neku planetu u Raku, žena sa Marsom u Jarcu će se prema njoj postaviti autoritativno i ona će joj za sve biti kriva ako stvari ne krenu dobrim tokom. Ovo je pojednostavljeno tumaćenje pozicije Marsa u Jarcu u horoskopu žene, mnogo toga pozitivnog i negativnog se može zaključiti na osnovu ličnog horoskopa. Muškarac sa slabim Marsom u Raku i Vagi mora da nauči da sebe ceni i da sebe poštuje u emotivnoj vezi. Takvi muškarci se previše emotivno vezuju za nekog ko im možda uopšte ne odgovara ali njih vezuje za partnera emocija koja njih ispunjava u toj vezi i oni neće da se odvoje od tog osećanja kojim su bili ispunjeni. Oni dozvoljavaju da ih partnerka vređa, ponižava, da upravlja njihovim životom i pristaju na mrvice pažnje i ljubavi. Ako kompenzuju to uspehom u karijeri, neće doći u stanje depresije ali ako to nije slučaj, mogu se povući u samoću ili se  upuštati u veze koje nisu za njih rešenje.


Kada je u horoskopu muškarca Mars slab u Biku a u horoskopu žene jak u Škorpiji ona drži kasu, ona upravlja njime, možda i digne ruke od njega jer je to hedonistički,uspavan i usporen Mars koji ne “grize” u životu osim ako nije potpomognut nekim izuzetno dobrim aspektima od strane Sunca, Jupitera, Urana ili Meseca. Ovaj odnos jaka žena sa jakim Marsom i dobrođudan muškarac sa slabim Marsom može značiti da je on šarmer kome ona ne može da odoli i ona je nosilac akcije, poslova, ona stvara a on uživa, ali  uživa i ona jer veza je bazirana na jakoj erotskoj privlačnosti.

Kada muškarac ima Mars u Vagi a žena Mars u Ovnu, onda je ona s njim jer je on “neko” glumac, umetnik, političar, poznati advokat, javna ličnosti. Mars u Vagi ako pravi dobre aspekte sa jakim planetama daje ugled u društvu muškarcima džentlmenima ali s njima nasamo morate da se ponašato kao sa porcelanskom figurom,oni su krke duše a uglavnom visok intelekt ili visok moralno-duhovni sklop.Žena sa Marsom u Ovnu ume da bude toliko direktna da će muškarac sa Marsom u Vagi da se diskretno povuče bilo da je napusti pa ma koliko patio bilo da ne bude više s njom iskren i blizak ali to neće otvoreno da pokazuje.

Mars u Ribama je takođe jedna delikatna pozicija Marsa jer je to 12.polje od Ovna, gde je Mars jak, sličan je Marsu u Vagi koji je 12.polje od Škorpije kojim Mars vlada tako da muškarci sa Marsom u Ribama mogu biti prznice, usamljenici, preosetljivi, veliki kreativni kapacitet koji traži podršku. Mogu biti skloni porocima.

Kada je partnerka nezadovoljna u braku ili vezi, prvo treba potražiti u horoskopu gde joj je Mars i da li pravi dobre aspekte u njenom ili  uzajamnim horoskopima – da li napada, kritikuje, zahteva, gunđa, ljuti se ili trpi, pati, prašta, pokušava da nešto učini za njihovu vezu.

Dva Marsa u Ovnu- i ona i on, veoma retka kombinacija, gotovo nemougća, mnogo strasti, mnogo ukrštenih “mačeva” mnogo pokušaja da jedno drugom nametnu volju, isti slučaj i kod dva Marsa u Jarcu ili dva Marsa u Škorpiji. Rasprave oko novca, ambicije, može doći do fizičkog obračuna.


Dva Marsa u Raku- stvaraju zajedno dom, imaju vikendicu, vole kuću, decu, ako on ima neke druge pokazatelje aktivnosti i strasti veza može da uspe. Ako se previše opusti ona može da ga prevari. On šarmira druge i tako zadovoljava svoj ego. Dva Marsa u Biku, njen i njegov, česte svađe ali zajednički interesi. Ako je ona mudra, može da upravlja njime na način da on to ne primeti ali ne može da ga motiviše i pokrene ako on to neće.

Analiza dva uporedna Marsa može biti jedan od ključnih faktora u horoskopu koji će oslikati osnovu jednog odnosa, da li u njemu ima ljubavi, vernosti, rastanka, rasprava, trpljenja, jake privlačnosti, prebacivanja, agresivnosti. U tranzitima može da donese raskid, razvod, preljubu, kada je loše postavljen u uzajamnim horoskopima i u tranzitu nad natalom. Kada pravi dobre ili izazovne aspekte sa asteroidima Karom, Psihom, Lust ( požuda), Kupidonom, Amorom, Erosom, Venerom, natalnim Marsom, Plutonom  i Mesecom, može doneti veliku ljubav. Konjunkcija Marsa i natanog Saturna donosi veliki stres, veliki zanos ili neko uzbućenje kome ne mora obavezno da bude povod srećan događaj.

J.Holclajtner

Početna