Royal Astro Studio

Položaj Venere ukazuje na način na koji izražavate ljubav

Smatra se da su dve planete svojim položajem u horoskopu odgovorne za ljubavni život, Venera i Mars. Naravno to je samo osnovna analiza, prema poziciji jedne i druge planete. Veoma je bitna pozicija Sunca i Meseca kao aspekti koje prave sa ostalim planetama.

Mars je planeta seksepila a Venera je planeta ljubavi, uživanja, novca, sposobnosti da privućete pažnju muškaraca (u horoskopu žena) ili tip žene koja vam se dopada ( u horoskopu muškaraca).




Ženama će se uvek dopadati muškarci koji su rođeni u znaku u kome je njihova Venera ili oni koje predstavlja planeta sa kojom Venera obrazuje dobar aspekt. Npr. ako vam je Venera u Biku inaće u svom sedištu i obrazuje dobar aspekt sa Marsom u Devici, mogu vam se dopasti tipovi Device, Ovna, Škorpije ( kao vladalac ova dva znaka) ili Jarac, znak u kome je Mars egzaltiran.Ako Vam Venera iz Vage pravi napet aspekt sa Marsom u Vodoliji, možete biti privućeni ovim tipom muškarca ali zbog napetog aspekta veza može biti turbulentna. Ženama se može dopasti tip muškarca koji predstavlja planeta koja je u konjunkciji sa Venerom. Npr. Venera u konj. sa Neptunom ( tip Riba ili Strepca ) ali i lekara, muzičara, umetnika jer Neptun simbolizuje te profesije.

Planeta koja pravi opoziciju sa Venerom oslikava ono što će vam u ljubavi biti izazov, što može doneti veliku strast ili veliku patnju, zavisi o kojoj se planeti radi. Ako Vaša Venra pravi opoziciju sa Marsom ili Plutonom, veoma ste sekseiplni, privlačite iste takve partnere i uvek ste u centru pažnje ali ako se radi o ženskom horoskopu mogu biti izložene velikim ljubavnim izazovima, rastancima, patnji, posebno ako je planeta koja obrazuje opozicju vladalac DC- ose sedme kuće partnerskih odnosa. Ako se radi o Saturnu ili Uranu, veze su burne i dolazi do ćestih prekida veza i brakova.

Konjukcija Venere i nekog ljubavnog asteroida pojačava seksulanost osobe, kada je u pitanju žena ili pruža mogućnost za vezu sa veoma atraktivnom osobom, u horoskopu muškarca.

Konjunkcija ili loši aspekti izmeću Venere i Saturna daje usamljenost, težak život, osećanje odbaćenosti. Dobar aspekt izmeću ove dve planete daje skladne odnose sa partneroma aspekt 5 +/-  150 stepeni tugu zbog ljubavi, osećanje odbaćenosti, nemogućnost prihvatanja gubitka ili rastanka. Isti aspekt izmeću Venere i Urana daje nagle raskide, izmeću Venere i Marsa nasilje, izmeću Venere i Plutona takoće nasilje ili udovištvo. Venera u ovakvom aspektu sa Mesecom muškarcima donosi probleme sa ženama  zbog njihovih manipulacija a ženama nesposobnost da izraze svoje emocija na pravi način.Venera u istom aspektu sa Suncem u horoskopu žena daje dominantnog muškarca a muškarcima nesposobnost da pokažu nežnost ili osećaj da bi mogli biti prevareni.

Početna


Photo by:http://howtokissgifs.com/