Royal Astro Studio

Deca princa Tomislava Karađorđevića, potomci Žozefine Boarne-Bonaparte u srodstvu sa Filipom od Edinbugra

Princ Tomislav Karađorđević, ( 19.1.1928.-12.7.2000) sin kralja Aleksandra 

U prvom braku Tomislav Karađorđević je bio oženjem ćerkom rođene sestre princa Filipa od Edinburga, supruga kraljice Elizabete II tako da su njegova deca otomci kraljevskih kuća Windsor, grčke kraljevske kuće, danskih kraljeva, Romanovih, nemačkih grofova.

Princeza Alis, majka princa Filipa of Edinburga i tašte Tomislava Karađorđevića, princeze Teodore

Rođena kao Alis of Batenberga u Windsoru 25.2.1885.- 5.12.1969.Praunuka kraljice Viktorije, odrasla je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i na Malti. Od rođenja je bila gluva.

Udala se za princa Endruja od Grčke i Danske 1903 i živela u Grčkoj  sve dok dok grčka kraljevska porodica nije proterana iz Grčke 1917.Nakon nekoliko godina su se vratili u grčku ali je njen suprug optužen da je zbog njega zemlja doživela poraz u grčko.-turskom ratu ( 1919.-1922) i ponovo su morali da napuste Grčku sve dok nije obnovljena monarhija 1935.godine.

Godine 1930. kod nje je postavljana dijagnoza šizofrenije i ona je bila poslata u sanatorijum Švajcarsku iz koga je pobegla jula 1932.godine, uhvativši voz za Nemačku. Vratila se u Grčku i bila u Atini tokom Drugog svetskog rata, prihvatajuči jevreske izbeglice, za šta je nagrađena od strane Jevrejskog društva za sećanja na žrtve holokausta. Posle rata je ostala u Grčkoj i osnovala Grčki pravoslavni red milosrdnih stestara pod nazivom Marta i Meri.

Nakon pada vlade pod grčkim kraljem i Konstantinom i uvođenjem vojne upravo u Grčkoj 1967.pozvana je od strane sina i snaje, kraljice Elizabete Ii da dođe da živi u Bakingemskoj palati gde je i umrla decembra 1969.Sahranjena je u Crkvi Marije Magladele i Ruskom pravoslavnom manastiru u Jerusalimu.

Njena majka je bila princeza Viktorija od Hese i Rajne i oca Luja, Luisa Batenberga

Njena baka po majci je bila princeza Alis, a deda Luis IV, veliki vojvoda od Hesea

Njena majka je bila rođena 5. aprila 1863. a umrla 24.septembra 1950.

27.7.1932.  pobegla iz sanatorijuma i sela na voz i pobegla za Nemačku. Majka princa Filipa,bila je podvrgnuta eksperimentalnom lečenju u kome je učestvovao i Sigmund Frojd. Uspela je da prevaziđe sve probleme koje je imala na fizičkom i psihičkom planu i iako gluva uspevala da se bavi humanitarnim radom

Veze kraljevske kuće Karađorđević sa Alis od Batenberg, grčkom, nemačkom i enegleskom kraljevskom kućom

Princeza Margarita, rođena 14.jula 1932. ( 15.1.2014) je bila ćerka grčke princeze Teodore rođene sestre princa Filipa od Edinburga, supruga kraljice Elizabete II i  Bertholda, vojvode od Badena koji po ocu vodi poreklo od velike ruske vojvotknjie Marije Nikolajevne, ćerke ruskog cara Nikole i Šarlode pruske princeze i od Ežena Boarnea, sina Žozefine Boarne- Bonaprte

Geneaološko stablo

Ežen Boarne, sin Žozefine Boarne- Bonaprt iz prvog braka,Napoleonov ađutant,vicekralj Italije, vojvoda od Lojtenberga

Ežen Boarne – venčan sa Augustom od Bavarije

-Maksimilian de Boarne, 3.vojvoda od Lojtenberga- oženjen velikom ruskom vojvotkinjom Marijom Nikolajevnom

Princeza Marija Maximianovna of Lojtenberga( 16.10.1841.-16.2.1914.)- udata za Princa Vilhelma od Badena

– Princ Maksimilian, vojvoda od Badena ( 10.7.1867.- 6.11.1929.)- oženjen princezom Marijom Lujzom od Hanovera (otac danski kralj Frederik VIII). Majka je bila princeza Tira ,ćerka danskog kralja Kristijana IX.

Njena tetka po majci je bila kraljica Aleksandra, supruga engleskog kralja Edvarda VIII, ujak Džordž I, grčki kralj, druga tetka Dagmar udata za ruskog cara Aleksandra III ( u Rusiji dobila ime Marija Feodorovna, ruska princeza, majka ruskog cara Nikolaja II koji je pogubljen sa celom porodicom)

  • Sin Berthold, vojvoda od Badena, oženio se grčkom princezom Teodorom, sestrom Filipa od Edinburga
  • Ćerka Margarita od Badena – udata za princa Tomislava Karađorđevića ( 19.1.2928.- 12.7.200.) u braku su bili od 1957.- 1981., sin kralja Aleksandra Karađorđevića i kraljice Marije, rumunske princeze