Royal Astro Studio

Vazdušni znaci naglašeni sa asteroidima koji govore o stanju psihe.

 

U kosmosu, posebno u pojasu između Marsa i Jupitera nalaze se brojni asteroidi ali kada se uzmu u obzir oni koji govore o psihičkom i emotivnom stanju može se zaključiti da su oni trenutno u tranzitu, a neki i duže borave u nekom znaku, uglavnom locirani u vazdušnim znacima, ondnosno u Blizancima, Vagi i Vodoliji.

U Blizancima se nalazi asteroid Haos ( Chaos) na kraju znaka i pravi napet aspekt sa asteroidom Karmom na početku Ovna tako da moguće da su Blizanci zabrinuti za svoju budućnost naroćito ako ona zavisi od drugih, tj. od imidža koji ostave u javnosti. S obzirom da je Merkur vladalac Blizanaca u retrogradnom hodu u Raku gde je slab, Blizanci i osobe koje imaju podznak u ovom znaku ne rezonuju baš najlogičnije kada donose odluke u vezi sa poslom. Na početku Blizanaca se nalazi asteroid Nostalgija koji u opoziciji sa Ceresom u Strelcu može govoriti o sećanju na neku vezu sa osobom koja živi u inostranstvu ili je do poznanstva došlo u inostranstvu.Asteroidi sa povoljnim dejstvom su Amor i Poezija jer su u dobrom aspektu sa asteroidom ljubavi Juno i Marsom kao i sa asteroidom Psihom u Vodoliji i sa asteroidom Lilitom i Adonisom u Vagi.

Asteroid Lilit se razlikuje od Crnog Meseca Lilita koji se nalazai na početku Riba. Asteroid Lilit simbolizuje zavodničku moć žena i kako je u Vagi u blizni Kornosa, moguće da upravo Vage imaju utisak da ih neko štiti i da imaju koristi od nekog starijeg muškarca.

Asteroidi Spirit i Aura u Vagi takođe daju zavodničku sposobnost Vagama, naročito onima koje se bave umetnošću i kojima je poterbno da na poslu pokažu svoju sposobnost ubeđivanja. Aura i Spirit u dobrom aspektu sa Euridikom u Vodoliji mogu govoriti o fatalnim ljubavima kojima su skloni vazdušni znaci i koji nisu u stanju da se odupru svojim osećanjima čak iako su možda svesni da ih takva osećanja ili veza sa konkretnom osobom, možda baš Vodolijom vodi u ponor.

Asteroid Actor ( glumac) i Odisej u Vodoliji govore o potrebi da se izdrži „predstava“. Očigledno neka situacija traje dugo i da možda nijedan partner nije iskren ni Vodolija ( to se odnosi na sve one koji imaju naglašenu poziciju Urana i Saturna, u 10.ili 11. kući,čak i u 5. u kojima je slab) ali Odisej je najsličniji Saturnu tako da ova kombinacija asteroida simbolizuje istrajnost u vezi koja često zahteva velike kompromise i možda potrebu da se glumi, dok za glumce ona može značiti da su u vezi koja ima perspektivu. To se takođe odnosi na sve one koji imaju neke veze sa estradom, umetnošću, posebno scenskim izvođenjem.
Ovako naglašeni vazdušni znaci utiču na svaku natalnu kartu u okviru simbolike astrološke kuće u koju one padaju, utoliko pre ako padaju u 1., 5. 7. ili 11.astrološku kuću.