Royal Astro Studio

Veliki godišnji kineski horoskop- Godina Braon zemljanog Psa – 2018.

 

Tabela vladavine kineskih znakova

 

PACOV, BIVO, TIGAR, ZEC, ZMAJ, ZMIJA, KONJ, OVCA, MAJMUN, PETAO, PAS, VEPAR

 Godina  uspeha i prosperiteta za mnoge znake  16.2.2018.- 4.2.2019.

Kineska astrologija bazira na nekoliko principa i podela. Prva je na jang ( pozitivne, muške, jake, aktivne znake – Pacov, Tigar, Zmaj, Konj,Majmun i Pas) i yin ( negativne, ženske, slabe, pasivne znake – Bivo, Zec, Zmija, Ovca, Petao i Vepar).Pozitivan ne znači dobar a negativan loš nego se radi o snazi, aktivnosti tj. ekstrovertnosti ili introvertnosti.

Svaki znak se javlja u nekom od pet oblika tj. elemenata a to su : voda, zemlja,drvo, vatra i metal, koji simbolizuju određene energije, delove sveta, organe, mesece u godini, sate  u jednom danu, emocije, oblike.

Poslednji put je bila godina pod uticajem jake zemlje 2008- Godina Braon zemljanog Pacova a pre toga 1998.- godina Braon zemljanog Tigra, 1988.- godina Braon zemljanog Zmaja, 1978.- godina Braon zemljanog Konja, 1968.- godina Braon zemljanog Majmuna, 1958.- godina Braon zemljanog Psa, i može se primetiti da je godina pod utiajem braon yang, jake zemlje uvek ona koja se završava na 8. Vladavina jednog znaka u istom elementu se javlja svakih 60 godina tako da sada imamo godinu koja se poslednji put javila u obliku Braon zemljanog Psa 1958.

Zemlja kao element odnosi se na zapad kao pravac sveta ali i na centar ( stana, grada, države).Uticaj elementa zemlje se oseća kod svih znakova a vlada znacima na prelazu sezona i  u njih spadaju Pas, Bivo, Zmaj i Ovca.Zemlja je yin element u okviru podele elemenata ali se javlja u oba oblika, u yin ( Bivo i Ovca) i yang ( Zmaj i Pas) formi.

Yang, jaka zemlja kao element simbol je planine.Planeta koja vlada zemljom je Saturn, boje su žuta, braon i zlatna, simbol vlage, vlada stomakom i slezinom.

Godina 2018. je harmonična po pitanju snage elemenata jer je Pas po podeli znakova yang, jak zemljani znak sa elementima metala. U okviru tumačenja uzajamnog uticaja elemenata, zemlju podržava element vatre ( osobe koje su rođene u godinama koje se završavaju na 6 i 7. zemlja ( rođeni u godinama koje se završavaju na 8 i 9. Sa elementom metala ( rođeni u godinama koje se završavaju na 0 i 1) element zemlje se ne slaže,  jer metal iscrpljuje zemlju osim ako rođeni u godini metala ne dopuste rođenima u godini zemlje da budu dominantni. Element vode ( rođeni u godinama koje se završavaju na 2 i 3) može biti u dobrom odnosu sa elementom zemlje ali mogu da jedno drugom smetaju ( zemlja zaustavlja vodu a voda razvodnjava zemlju). Sa elementom drveta ( rođeni u godinama koje se završavaju na 4 ili 5) rođeni u godini yang, jake zemlje ne slažu se dobro jer drvo iscrpljuje zemlju.
U kineskoj astrologiji Pas je izuzetno cenjena životinja i znak. Smatra se da vatreni pas ( crveni) tera zle duhove.Kinesko plemstvo je uzgajalo mnoge pasmine kao što su mastif, ši cu, pekinezer, tibetanski terijer , šarpej, čau čau.

Godina Psa donosi potrebu za uspostavljanjem harmoničnih odnosa u svetu, tada postoji velika verovatnoća da će se ljudi okrenuti ka pravim vrednostima, emocije su burne, naglašena impulsivnost, pravednost, lojalnsot i okretanje ka domu i porodici, naglašena je intuicija, poštovanje hijerarhije, mnogi će biti skloni jakim strastima, zaljubiće se ali pošto je Pas sklon ekstremnim osećanjima i sve gleda crno belo, mnogi će biti ljubomorni i skloni naglim prekidima ljubavnih i poslovnih veza ako budu sumnjali u nelojalnost ili partnerovo neverstvo. Mogući su neki novi liberalni pokreti, demonstracije studenata, potreba za stvaranjem pravednijeg društva tako da će mnogi biti izuzetno društveno aktivni.

Poznate ličnosti rođene u godini Braon zemaljnog Psa 1958.- Holi Hanter,Endi Mek Dauel, Šeron Stoun,Mišel Fajfer,princ od Monaka Albert II, Anet Bening,Kevin Bejkon, Kejt Buš,Madona, Tim Robins, Majkl Džekson, Simon le Bon, Meri Elizabet Mastrantonio, Džejmi Le Kurtis.

 

PACOVBIVOTIGARZECZMAJ, ZMIJA, KONJOVCAMAJMUN, PETAOPAS, VEPAR


J.Holclajtner


Copyright by www.royalastro.net